Stari kuhinjski elementi? Prenovite jih!

Je vaša stara kuhinja že povsem za časom in vam v njej sploh ni več v užitek kuhati? Če si lahko privoščite novo, potem kar pogumno – ponudba je izjemna in sodobne kuhinje vam omogočajo toliko možnosti izbire, da boste gotovo navdušeni. Če želite nekoliko prihraniti in so vaši kuhinjski elementi še “zdravi”, pa se lahko lotite le prenove.

Kuhinjski elementi potrebujejo nove “fronte”

Frontalne oziroma čelne ploskve kuhinje, so najbolj izpostavljene in največ doprinesejo k videzu kuhinje. Kadar se odločite za zamenjavo le teh, morajo biti kuhinjski elementi seveda v dobrem stanju. Po ponudbo se lahko odpravite k mizarju, ali pa v trgovino s kuhinjami, kjer vam bodo razkazali čudovite materiale za nove “fronte”. Glede na to, da so kuhinjski elementi po dimenzijah standardni, ne bo s tem prav nobenih težav. Naročene čelne ploskve boste prejeli v nekaj tednih in poskrbeti bo treba le še za kakovostno “okovje”, s pomočjo katerega jih boste pritrdili na omarice in poskrbeli za tekoče in neslišno odpiranje in zapiranje. Vaši kuhinjski elementi bodo sijajni!

Kaj pa nov pult?

Če so videti stari drugi kuhinjski elementi, potem je videz pulta običajno še bolj dotrajan. Kuhinjski pult je vodoravna površina, na kateri opravimo veliko dela, torej je tudi bolj podvržen poškodbam, prav tako pa se na njem z leti nabere umazanija, ki je ni mogoče odstraniti. Pri trgovcu torej naročite tudi nov pult, ki bo v enakem stilu kot kuhinjski elementi in jih bo lepo dopolnjeval. Lahko je lesen, oblečen v ultrapas, ali pa kamnit.

Podrobnosti, ki vplivajo na videz kuhinje

Če se bodo menjali kuhinjski elementi (v celoti ali delno,), ter ste naročili tudi nov pult, nikar ne pozabite polepšati stene med pultom in visečimi omaricami. Očistite ploščice, ali pa jih odstranite in zamenjajte s steklom. Prav tako velja zamenjati kakšno svetilo, ki je na videz staro in se z novo kuhinjo ne bo skladalo. Sicer pa bodo prišli prav tudi novi kuhinjski dodatki, na primer stojalo za začimbe, sodobna digitalna tehtnica, držalo za folije in podobno.

Ne pozabite: prenova kuhinje ni nujno zapletena in draga, potrebno pa je biti domiseln in najti rešitve, ki bodo poskrbele za osvežitev v skladu s sredstvi, ki so vam na voljo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *