Ne varčujte pri obnovi fasade

Ljudje smo zelo radi varčni na vsakem koraku. Vedno se trudimo, da izberemo najugodnejšega ponudnika, obenem radi zahtevamo še kakšen popust, velikokrat pa se na račun cene odpovemo tudi boljši kakovosti. In tako ni samo pri hrani, ampak tudi pri stroških bivanja. Pa vendar vam svetujemo, da pri določenih segmentih vašega življenja ne varčujete, saj vas lahko na dolgo rok stane še precej več. Eden izmed tipičnih primerov je izdelava oziroma obnova fasade.  Ob pogledu na fasade cenik, se nam kar malce orosijo oči, saj so cene precej visoke, pa vendar gre za investicijo, ki vam bo v prihodnosti zmanjšala ne malokateri strošek.

Vsakega strokovnjaka za fasade, ki ga boste vprašali, vam bo znal povedati, da se pri obnovi oziroma pri izdelavi fasade ne izplača varčevati. Ceniki fasad so kar precej zasoljeni, pa vendar morate razumeti, da gre za izbor materialov, ki so vrhunske kakovosti. Prav ti pa vam bodo lahko v prihodnje zmanjšali stroške ogrevanja za kar 30 odstotkov. Tako je, vaše stanovanje bo toplejše, izkoristek bo veliko večji in stroški bodo kar skokovito upadli. Strokovnjaki so ugotovili, da ceno fasade in njene izolacije, na račun stroškov poplačamo še v nekaj letih. Ker pa ima kakovostno izdelana fasada tudi 40 življenjske dobe, si lahko izračunate, koliko boste v prihodnosti lahko privarčevali z energetsko bolj varčnejšim domom.

Na ceniku fasade boste kaj hitro ugotovili, da je predvsem debelina fasade tista, ki odloča o končni ceni. Debelejši so materiali, višja bo končna cena. Se pa morate tudi zavedati, da vam bo z vsakim centimetrom, ki ga boste dodali na vaše ohišje, topleje. Zmanjšali se bodo tudi stroki za ogrevanje. Prav zato na račun debeline fasade ne bi smeli varčevati.

Če bi pa vseeno radi izbrali tanjše materiale, vendar ne na račun toplotne izolacije, vam priporočamo izbiro bakelitnih sistemov, ki za polovico bolj izolativni kot na primer stiroporne plošče.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *