Komarniki za noči brez pikov

Če se še tako zelo trudimo in zvečer oziroma ponoči sploh nikoli ne odpiramo oken takrat, ko imamo v stanovanju prižgane luči, računalnik ali kakšen drug vir svetlobe, se nam vseeno velikokrat zgodi, da v naše stanovanje zaide kakšen komar ali druga žuželka in nam ne pusti spati. Ne le nadležni piki, tudi njihovo brenčanje ‘bzzzzzz’ sredi noči je tisto, ki nam ne da spati in nas moti, zato so komarniki odlična rešitev, za katero se prav zato odloča vedno več ljudi.

Zakaj bi dopustili, da vam komarji in drug mrčes kratijo spanec in onemogočajo prijetno bivanje, če pa lahko mirno spite brez vseh skrbi in motenj? Komarniki oziroma posebne zaščitne mreže proti komarjem in drugemu mrčesi se enostavno namestijo na okna in poskrbijo za to, da je vaše stanovanje zaščiteno pred muhami, komarji, mušicami, osami, sršeni in vsem ostalim mrčesom, ki ga nočete imeti v svojem stanovanju.

Nekatere ljudi po nepotrebnem sicer skrbi, da v primeru namestitve komarnikov, v stanovanje ne bodo dobili dovolj svežega zraka, a ta skrb je vsekakor odveč, saj komarniki dobro prepuščajo zrak. Poleg tega pa so na voljo tudi pomični komarniki, ki jih lahko dvignete, kadar jih ne potrebujete – recimo pozimi, ko mrčesa skorajda ni.

To, da so komarniki zelo praktična rešitev, dokazujejo tudi številne novogradnje, pri katerih so postali že kar standardni – zanje se odloča vedno več ljudi, saj želijo v svoji novi hiši mirno spati. Vsakdo, ki se enkrat navadi nanje, si sploh več ne zna predstavljati življenja brez njih. Lahko jih namestimo na vsa okna ali pa le na določena, recimo v spalnici in otroški sobi. Vedeti je sicer treba, da mrčes privlačijo vonjave hrane, zato je pametno, da so komarniki nameščeni v kuhinji in shrambi oziroma v vseh bivalnih prostorih, kjer velikokrat odpiramo okna oziroma jih zračimo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *